Cxense Display
Tilbage til blog oversigten
fredag 27. januar 2017 kl. 06:54
International start-up flytter til Aarhus
International start-up flytter til Aarhus

 - 61,7 KB
Innovationsmiljøet omkring Future Food Innovation i Region Midtjylland har, kombineret med det generelt store danske fokus på økologi og fødevaresikkerhed, trukket Tellspec til Danmark, og virksomheden etablerer sig nu i Aarhus.


Internationale talenter har Danmark med på radaren. Vi er nemlig rigtig gode til at udvikle og tiltrække kompetencer, viser nye tal fra nationalbanken. Future Food Innovation har haft succes med dette, hvor seneste eksempel er den innovative virksomhed Tellspec, der netop har etableret sig i Aarhus.

»Jeg er blevet tiltrukket af det stærke innovationsmiljø i Danmark, hvor jeg hurtigt blev bekendt med det høje kompetenceniveau inden for blandt andet bakteriologi og IT. Desuden er jeg meget imponeret over udbuddet af økologiske varer og den høje fødevaresikkerhed her i Danmark,« fortæller Isabel Hoffman, CEO ved Tellspec.

Scanner afslører gluten
Isabel Hoffman er hovedpersonen bag Tellspec, som har udviklet en håndholdt madscanner, der på få sekunder kan afsløre det sande indhold af næringsstoffer i fødevarer. Scanneren henvender sig både til forbrugere, virksomheder og forskere.

»Scanneren er både til den almindelige forbruger, til allergikere, der vil undersøge en madvare for gluten eller spor af mælk, til supermarkeder som brug i kvalitetstjek og som et analyseværktøj til forskeren,« forklarer Isabel Hoffman.

Adgang til viden og samarbejde
At valget faldt på Midtjylland og Aarhus i jagten på gode rammer for den fortsatte vækst i Tellspec er således langt fra en tilfældighed, og det glæder udviklingsdirektør i Region Midtjylland, Kim Kofod Hansen.

»Når en virksomhed med stort globalt potentiale vælger at etablere sig her, understøtter det, at Vækstforum og Region Midtjylland har tænkt rigtigt i strategien med at etablere et sammenhængende innovationsmiljø, der giver virksomhederne nem adgang til samarbejde med andre aktører og specialiseret viden på fødevareområdet i regionen,« siger Kim Kofod Hansen.

Virksomheder i elitetræning
Tellspec blev i første gang tiltrukket af Danmark i forbindelse med European Food Venture Forum 2016. Future Food Innovation, som hjælper innovative fødevarevirksomheder i Danmark, fik Tellspec med i elitetræningsprogrammet for fødevarevirksomheder, som Accelerace og Agro Business Park står for, hvorfor Isabel nu drager til Danmark. Ifølge Lone Gammelgaard Schwarz, programleder ved Accelerace, har Tellspec et stort globalt potentiale.

»Tellspec har et stort potentiale, fordi teknologien kan skaleres internationalt, og fordi produktet har mange anvendelsesmuligheder. Yderligere er fødevaresikkerhed en voksende trend, hvilket gør Tellspecs løsning utrolig interessant,« siger hun.

Tellspec har allerede vundet flere store priser heriblandt Horizon 2020-prisen og den danske Water Air Food Award (WAFA). Grundlægger af WAFA, Tina Lindgren, tror på, at teknologien kan blive en succes, fordi den blandt andet flytter viden fra laboratoriet over i hånden på forbrugeren.

 

 

Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign