Cxense Display
Tilbage til blog oversigten
fredag 6. januar 2017 kl. 06:58
Dansk Startup vil benytte kunstig intelligens til at få værdi ud af dine tanker
Dansk Startup vil benytte kunstig intelligens til at få værdi ud af dine tanker

Ny opfindelse fra fire aarhusianske iværksættere skal hjælpe dig med at strukturere og reflektere over dine daglige tanker og problemer ved at kombinere den klassiske dagbog med banebrydende kunstig intelligens.

De unge iværksættere er gang på gang stødt på de mange fordele, som det giver dagligt at sætte 5 minutter til side for at reflektere over ens hverdag – men fandt det svært at få skrevet det ned og gjort til en vane. Svaret er den klassiske dagbog med et moderne twist.

»Hjernen er noget af det mest komplekse vi kender til. Den hjælper os med at bearbejde vores omgivelser, løse komplekse regnestykker, udrede arbejdsopgaver og gemme på elskede erindringer. Men med hektiske hverdage fyldt med alt fra stressende arbejdsopgaver til rapporter og deadlines, kan det pludseligt blive meget svært at holde sit fokus på, hvad der faktisk skaber værdi. Det er netop dette problem vi prøver at løse, ved at få vores brugere til at reflektere over deres dagligdag,« fortæller Jacob Kristensen, der sammen med sine tre medstiftere Aleksander Rendtslev, Daniel Vestergaard og Jakob Brøgger-Mikkelsen står bag opfindelsen, Reflectly.

Nedskrivningen af ens tanker og ideer sker i samtaleform med en “robot” gennem Facebooks Messenger app. Alle disse nedskrivninger formateres automatisk til et brugervenligt dagbog format som man kan tilgå igen på nem vis. Samtalen bliver så analyseret af en såkaldt kunstig intelligens, der på baggrund heraf kan hjælpe brugeren med at se tendenser i arbejdsvaner, vise alt det man har opnået og dertil også fremvise problemområder.

Bygget til egne behov
Det hele startede med, at de blot ville lave et produkt til dem selv. De ønskede selv at få mest mulig værdi ud af deres tanker og gøre det utroligt nemt og bekvemt at få sine tanker skrevet ned. Det fungerede så godt for dem, at de tænkte andre også kunne få værdi af det.

»Det blevet bevist, at den daglige refleksion er den vigtigste del af læringsprocessen. Det var et studie foretaget af Harvard Business School, som altså fandt, at de fleste individer i dag forsøger at få så meget ny viden som muligt, men glemmer, at foretage refleksionen over den tillærte viden – det vil vi ændre på,« pointerer Jakob Brøgger-Mikkelsen.

De unge mænd fortsætter: »Vi vil gerne hjælpe folk med at få mest muligt værdi ud af deres tanker – de er nemlig guld værd. Om end du er en stresset studerende eller en forretningsmand med en travl hverdag, er vi sikre på, at vores løsning vil hjælpe med at opnå dette.«

Iværksætterne har været i gang med at undersøge markedet og forme produktet de seneste tre måneder. Nu er de så i gang med at teste dele af systemet af og regner med at kunne lancere en åben løsning til starten af første kvartal 2017.

 

Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign