Cxense Display
Tilbage til blog oversigten
torsdag 27. marts 2014 kl. 15:58
2,3 mio. kroner i mikrolegater til unge iværksættere

2,3 mio. kroner i mikrolegater til unge iværksættere

En ny mikrolegatordning skal sikre, at innovative studerende tør tage springet som iværksættere. Der er afsat 2,3 millioner kroner til projektet, som skal støtte unge iværksættere økonomisk, så flere ser iværksætterlivet som en mulig karrierevej.

Det kan være rigtig svært som studerende eller nyuddannet at låne penge til en god idé, og det bremser mange unge i at starte egen virksomhed. Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise står i samarbejde med Rådet for Teknologi og Innovation bag en ny ordning kaldet Mikrolegater, som skal gøre iværksætterlivet mere attraktivt og øge mulighederne for innovative studerende.

Ordningen er netop sat i gang, og der er afsat 2,3 millioner kroner til mikrolegater i 2014. De unge kan enten søge om et legat til at dække de tidligste omkostninger ved virksomhedsopstart, eller nå skridtet videre med deres forretningsidé, hvis de allerede har et CVR nummer.

”Unge fra videregående uddannelser har et stort potentiale for at starte vækstvirksomheder. Men ofte er det manglende finansiering i selve opstartsfasen, der forhindrer dem i at gå i gang. Med mikrolegat-ordningen får de studerende en unik mulighed for at få finansiering fra starten, og det skulle gerne resulterer i flere levedygtige virksomheder”, siger Christian Vintergaard, adm. direktør for Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

Projektet bygger videre på gode erfaringer fra et tidligere pilotprojekt, hvor effekterne blandt andet har været jobskabelse og vækst. Legaterne har hjulpet flere studenteriværksættere med at gå fra idé til egentlig virksomhed. Blandt andet Volt, Ruby Cup og The Eye Tribe.

”De 35.000 kroner gjorde, at vi kunne få lavet fysiske prototyper til vores software, som vi kunne fremvise til investorer. Legatet var afgørende, da vi ellers ikke havde haft råd til at producere prototyperne. Dengang havde vi jo kun vores egen tid til rådighed - ingen penge”, siger Sune Alstrup Johansen fra The Eye Tribe, som arbejder med en teknologi, der gør det muligt at styre en computer eller en tablet alene med øjnene.
Der er ansøgningsfrist for første pulje den 1. juni.

Læs mere om Mikrolegater her.

 

Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign