Cxense Display
Findes i: #49 (Januar/2010) side 12
Artikeltype: Jura
Forfatter(e): ADVODAN
   

Jeg er indehaver er et personlig ejet firma, der driver en webshop. Jeg har brug for penge til at udvide lageret og markedsføre firmaet, og da banken ikke vil låne mig pengene, har jeg i stedet fundet en investor – en nær bekendt – som gerne vil investere i mit firma. Han betinger sig dog, at han får en ejerandel på 25 pct. af firmaet. Men kan jeg give ham det, når der er tale om en enkeltmandsvirksomhed, eller er jeg nødt til at omdanne firmaet til et ApS?
 
 
Det kan også gøres i form af et I/S, hvilket er to eller flere personer der personligt driver virksomhed sammen. Der bør i givet fald oprettes en Interessentskabskontrakt hvori de indbyrdes forhold reguleres, og der skal under alle omstændigheder ske en ændring i hans cvr-nr. hvis han får en medejer.
Der er også muligheder for andre former for selskaber, men det kræver et møde at drøfte disse – det mest gængse er I/S eller ApS, sidstnævnte har den fordel at man ikke hæfter personligt.

Advokat Kent Krag, ADVODAN Horsens,
kk@horsens.advodan.dk, 75621644.
 

Relaterede

Erfaringer med engle (1) // En god idé åbner ingen kassekredit (1) // De nye kom-i-gang-lån til iværksættere (1) // Mens vi venter på kom-i-gang (1) // Vagthund i cyberspace (1) // Eliteiværksættere møder kapitalen i øjenhøjde (1) // Jeg skal giftes med min kompagnon (1) // Flere iværksættere kan få glæde af skattefri opsparing (1) // Venture Cup bliver landsdækkende (1) // Likviditet er Gud (1) // Ejeraftaler får skud for boven i den nye selskabslov (1) // Vælg virksomhed eller selskab med omhu (1) // 50/50 er IKKE en god fordeling (1) // Venturemilliarder skaber vækstdrømme (1) // Imperium med vokseværk (1) // På kursus med statstilskud (1) // Ny fond vil investere i sociale iværksættere (1) // Husk din yndlingsvin (1) // Man skal tænke slutningen ind fra starten (1) //
Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign