Cxense Display
PATENT

ET GODT NETVÆRK ER VEJEN FREM

Når man er to unge og uerfarne opfindere uden kapital på lommen, så handler det om at bruge sit netværk, når man skal starte virksomhed. Med venner, familie og en flaske cognac kan man komme langt. Søren Voigt og Jesper Engelbrikt har sat dagligdagen på standby for at gå 100 procent efter drømmen om at forhindre højresvingsulykker.
PATENT

EFTERLYSNING: HVAD ER FORDELENE OG ULEMPERNE VED PATENTREFORMEN?

Hvis den nye EU-patentreform gør patentsøgningen nemmere, bliver det et ”ja” fra Henrik Rasmussen, men før han kan tage den beslutning, skal fordelene og ulemperne på bordet.
PATENT

PATENTDOMSTOLEN – HVAD ER OP, OG HVAD ER NED?

Et nyt fremmedsprog og et overvæld af detaljer er to ting, som mange føler, de skal sætte sig ind i, når de skal forholde sig til Patentdomstolen. Iværksætteren har bedt Thomas Xavier Duholm fra Patent- og Varemærkestyrelsen om at give et overblik over, hvad Patentdomstolen er for en størrelse.
PATENT

PATENTREFORMEN - EN TILTRÆNGT HÅNDSPÆKNING TIL DE SMÅ VIRKSOMHEDER

At søge patent er en omstændelig proces, og en fælles patentdomstol vil ikke fjerne alle problemer med et snuptag. Men det vil blive meget nemmere og billigere at få EU-patent, når man kun skal søge ét sted og på ét sprog.
PATENT

HELE VERDEN I ÉT FÆLLES PATENTSYSTEM, TAK!

Det ville være både billigere og nemmere, hvis hele verden gik sammen om ét fælles patentsystem. Sådan lyder svaret, hvis du spørger Nana Rytter Nielsen, som håber på et ’ja’ fra danskerne d. 25. maj. For de danske iværksættere er det besværligt at opnå patent, men det er højst nødvendigt.
PATENT

"AF SKADE BLIVER MAN KLOG, MEN SJÆLDENT RIG"

Preben Hjørnet har søgt 12 patenter i sit liv, og han har prøvet at blive snydt. Mange gange. Sådan er det i opfinderverdenen, den store virksomhed tryner den lille opfinder – og det vil patentreformen ikke ændre på, måske endda tværtimod. For Preben Hjørnet handler det om at holde fast i sine værdier og vælge sine samarbejdspartnere med omhu.
PATENT

FRA IDÉ TIL VIRKELIGHED

De fleste har gode idéer, iværksættere har ofte rigtig mange, og enkelte er dygtige til at gøre idéerne til virkelighed. Kasper Birkeholm Munk arbejder til daglig med at gøre idéer til virkelighed.
PATENT

HVAD MENER POLITIKERNE OM PATENTDOMSTOLEN?

For at få indført en fælles europæiske patentdomstol i Danmark skal aftalen om Patentdomstolen støttes af fem ud af seks medlemmer af Folketinget. Da Enhedslisten og Dansk Folkeparti er imod, har regeringen sendt aftalen om den fælles patentdomstol til folkeafstemning. Derfor skal den danske befolkning tage stilling til forslaget ved en folkeafstemning den 25. maj 2014. Iværksætteren har stillet fire politikere, der til daglig har deres gang på Christiansborg, en række spørgsmål om deres holdning til Patentdomstolen. Læs herunder hvilke politiske patentvinde, der rører sig.
PATENT

MYTER OG FAKTA OM ENHEDSPATENTET OG DEN FÆLLES PATENTDOMSTOL

Den 25. maj skal vi stemme om dansk deltagelse i den fælles patentdomstol og dermed også om enhedspatentet, og der er opstået en række myter, som her punkteres.
PATENT

3 SKARPE TIL AWAPATENT

Iværksætteren har spurgt patenteksperterne fra Awapatent A/S til råds for at finde ud af, hvordan et enhedspatent og en fælles patentdomstol vil påvirke deres arbejde.
PATENT

"JEG FORSTÅR SIMPELTHEN IKKE, HVORDAN MAN KAN VÆRE MOD PATENTREFORMEN"

Hos Nag1, som står bag udviklingen af et støjabsorberende autoværn, er tilslutningen til patentreformen helt i top. Som de ser det, vil det spare både store og små virksomheder en masse tid - og det vil mindske de ’dræbende’, bureaukratiske processer, som tager fokus fra det, man burde koncentrere sig om – nemlig at få gjort den gode idé til en god forretning.
PATENT

FOLKEAFSTEMNING OM PATENTDOMSTOLEN

”Det har betydning for mange danske virksomheder og arbejdspladser, hvorvidt Danmark tilslutter sig patentreformen. Netop derfor er det så vigtigt, at vælgerne ved, hvad de stemmer om” - Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen Kilde: Pressemeddelelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet
PATENT

PATENTREFORMEN - STEP BY STEP

Den 25. maj skal vi stemme om Patentreformen. ”Hvad går det lige ud på?”, tænker de fleste nok. Følg denne 7-trins guideline til ende, så får du styr på de mest centrale elementer i patentreformen.
Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign