Cxense Display
Findes i: #65 (Marts/2012) side 12
Artikeltype: Messe
Forfatter(e): Jakob Engel-Schmidt
   
Iværksættermessen i Køge har gennem flere år vokset sig større og større og er efterhånden blevet et fast og anerkendt holdepunkt i iværksætterkalenderen. Arrangørerne forventer, at dette års messe, som finder sted d. 24. marts i Ravnsborghallerne i Køge, bliver den største til dato. På trods af de gode udsigter har arrangørerne stadig fødderne solidt plantet i den sjællandske muld. Ambitionerne er nemlig uændrede og handler mere om indhold end udtryk.

IVÆRKSÆTTEREN er derfor taget til Køge for at møde projektleder og messearrangør Jes Pettersson til en snak om dette års messe og iværksætterambitionerne i den sjællandske købstad.

”Jeg forventer, at dette års messe sætter besøgsrekord. Vi har haft et støt stigende besøgstal de seneste år og oplever rigtig fin tilslutning fra både udstillere og besøgende,” siger Jes Pettersson.

”Vores messe er meget hands-on. Vi fokuserer på at skabe reel værdi for de besøgende ved at dele viden, erfaringer og stille konkrete redskaber til rådighed, så alle går hjem med en følelse af at have fået noget konkret ud af besøget,” fortsætter han.
På trods af den fine udvikling har arrangørkredsen ingen ambitioner om at messen skal nå en bestemt størrelse.

”Vores succeskriterium er, at de besøgende forlader messen med et positivt indtryk, og at de har lyst til at komme igen næste år,” fortæller Jes Pettersson.

Flot opbakning fra både udstillere og sponsorer
Iværksættermessen er opstået efter en idé af Niels Buchholst, formand for Køge Jobs & Society forening og direktør i Euromic og havde i begyndelsen er meget lokalt fokus. I dag er en lang række sponsorer trådt til, hvorfor bl.a. Dansk Iværksætter Forening, NM TV, Amino, magasinet IVÆRKSÆTTEREN og Global Network bidrager med PR, medieomtale, oplægsholdere og økonomisk støtte. De mange partnere betyder, at messen bliver promoveret i alle afkroge af iværksættermiljøet og dermed er relevant for flere end blot iværksættere i Sjællandsområdet.

Listen over udstillere er lang og tæller en række større såvel som mindre virksomheder. De besøgende kan derfor se frem til at møde så forskellige udstillere som finansfolkene i Omniveta til it-leverandøren Valhal It og kontormøbelhandleren i Office2go – og mere end 60 andre.

Oplæg på tre scener
Et af messens hovedelementer er ekspertoplæg, som afholdes løbende på tre scener. Programmet tæller flere spændende indlægsholdere, som hver især kan bidrage med forskellige men meget relevante iværksætterhistorier.

Udvalgte oplægsholdere:

Gode råd på kapitaljagten v. Christian Walther
Hvem kan hjælpe, når væksten skal finansieres? Er vækstfondens produkter den eneste vej frem, eller bør du gå på jagt efter en Business Angel? Hvad lægger investorerne vægt på? Og hvordan lyder det perfekte pitch?
Christian Walther er direktør i Vidensbanken og bestyrelsesformand i Dansk Iværksætter Forening og har gennem en årrække arbejdet med at matche gode ideer og risikovillig kapital.

Du kan læse mere på www.vidensbanken.com

Sælg dig selv på sociale medier v. Thomas Bigum
At markedsføre for hårdt på sociale medier, det virker ikke. Folk tager skyklapperne på. Du skal arbejde med personlig branding, det er på sin plads. Personlig branding er faktisk vederstyggeligt effektivt på sociale medier. Hør hvordan du gør!
Thomas Bigum er stifter af Social Media Management Academy og er deraf afledt en efterspurgt rådgiver, vejleder og foredragsholder. Gennem sine kurser og foredrag har han hjulpet hundredvis af mennesker, såvel pr-medarbejdere og direktører som pædagoger og forældre med både at forstå og med at indtage de sociale medier.
Du kan læse mere på www.thomasbigum.dk
Styrk din forretning og indkomst med en medlemsside v. Cammilla Rysgaard
En medlemsside er en af de mest interessante og lukrative forretningskoncepter for selvstændige, og det er nemmere at komme i gang, end de fleste forestiller sig. Cammilla vil komme med konkrete cases og fortælle, hvordan du kan indarbejde en medlemsside i din eksisterende forretning, så det samtidig styrker din troværdighed og giver dig mulighed for at opnå ekspertstatus inden for din niche.

Cammilla Rysgaard er online marketingspecialist og stifter af Medlemsside Akademiet. Hun holder foredrag og kurser om online marketing og medlemssider og deler ud af sin viden på sin blog og i sin podcast ”Medlemsside Kanalen”.

Du kan se mere på www.cammillarysgaard.dk

Om messen og deltagerne
Iværksættermesse 2012 er målrettet iværksættere, selvstændige og virksomhedsejere, som alle søger hjælp eller inspiration til opstart, drift og vækst af egen virksomhed.

Messen er målrettet overflødighedshorn af tilbyd til denne målgruppe, som har noget at tilbyde over for iværksættere, selvstændige og virksomheder i vækst.

Udstiller får du direkte adgang til en række beslutningstagere med selvstændig virksomhed i drift eller på vej. Messen er ”not for profit” og skal bidrage til at øge tilvæksten og væksten i det lokale erhvervsliv. Not for profit betyder, at hvis messen ender med et lille overskud, overføres midlerne til næste års messe.

 Praktisk Information
Iværksættermessen i Køge afholdes d. 24 marts i Ravnsborghallerne beliggende på
Ravnsborgvej 3, 4600 Køge. Messen er åben i tidsrummet 09.00 – 16.00.
Messen byder på mere end 33 fagoplæg, speed-dating og 66 udstillere.
Du kan læse mere om programmet de mange arrangementer og oplæg samt tilmelde dig messen på:

www.iværksættermesse.dk

 

Relaterede

Dyrk iværksætterpotentialet hos kvinder og etniske minoriteter (1) // Vi skal leve af markedsorienteret iværksættelse (1) // Er du fri agent eller iværksætter (1) // Den vidensintensive iværksætter ano 2004 (1) // Iværksætter eller entrepreneur (1) // Aldrig for ung til iværksætteri (1) // Sæt din viden i værk (1) // Iværksætterbølgen anno 2004 (1) // Bog: få tid til det du er bedst til (1) // Stress er livstruende - også for virksomheden (1) // Kan jeg starte firma med en partner på 17 år? (1) // Hvad skal du og dit firma twitte om? (1) // Højt at flyve (1) // Flere vækstiværksættere med udenlandsk baggrund (1) // Må vi oprette dansk I/S fra Sverige? (1) // Du skal passe dit firma! (1) // Aldrig mere oliventræer (1) // Sæt det sociale i fokus (1) // Kvinder smager på succesen (1) // En verden af muligheder (1) // Stolthed og fordomme... (1) // Er det domænesnylteri? (1) // Let's do the Hub (1) // Iværksættere er helte (1) // Livtag med forretningsmyter (1) // Når partnerne skaber din succes (1) // “Du skal være klar til at ofre alt” (1) // Den politiske kæp i vores hjul (1) // Ejerledede firmaer er kommet godt gennem krisen (1) // Konkurser rammer hårdt (1) // Iværksættermillioner samler støv i Bruxelles (1) // Team Danmark-model kan bane vej for iværksættere (1) // Vækst og bløde værdier går hånd i hånd (2) // Mød din kunde (1) // Iværksætteri kan også være storindustri (1) // Venturemilliarder skaber vækstdrømme (1) // Du kan sikre dig kontant betaling for dit arbejde (1) // Imperium med vokseværk (2) // På kursus med statstilskud (2) // Kunsten at vinde englenes gunst (2) // Cykelbanditten bryder med traditionerne (2) // Sådan får du dine produkter hjem fra Kina - til tiden, og i rette kvalitet og pris (1) // Sprogøre for musik (1) // Anekdoter fra venturekapitalens barndom (1) // Ny fond vil investere i sociale iværksættere (4) // Danmark skal have flere succesfulde iværksættere (2) // Hvorfor flytter danske iværksættere til Silicon Valley? (1) // Husk din yndlingsvin (1) // Mød de 6 hatte på Iværk&Vækst (2) // Rigets iværksættertilstand (1) // Mød Jesper Buch - manden med opskriften på succes (1) // Iværksætterhøjskolen (2) // Unboss dig selv og din organisation (2) // Fra virksomhedsleder til iværksætter på en weekend (1) // Morten Strunge: Virksomheden er det vigtigste i mit liv (3) // Ideerne kommer af sig selv. Resten er hårdt arbejde (1) // Tøjdesigner pimper campingvogne (2) // Det er aldrig for tidligt at blive iværksætter (1) // Millionær uden forretningsplan (1) // Gamle vaser i nye striber (2) // Pistoler, piger og pilsnere (2) // Bocians økonomiske vejrudsigt: Nu vender det… håber vi (1) // Iværksættermentor (2) // Husk, at du (næsten) aldrig starter fra nul (1) // Bliv synlig i det digitale landskab (1) // They can shout: Graduateland (1) // Kom i gang med at fejle (1) // Interview med direktøren i Københavns første tech co-working space (1) //
Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign