Cxense Display
Findes i: #61 (Oktober/2011) side 32
Artikeltype: Bøger
Forfatter(e): Jesper H. Andersen
   

Har du ansatte, eller påtænker du at få det, har du brug for at have bog i din ene hånd det første stykke tid, uden at lægge den fra dig. Her er nemlig alt det, du har brug for at vide, lige fra jobopslaget til en dagligdag, hvor du ikke kun er dig selv. Og det er immervæk en del ting - nok til at få stress af, når man samtidig skal holde alle de andre bolde i luften. Men den slags undskyldninger er din ansattes fagforening med garanti eventyrligt ligeglade med, og ret beset: Når det drejer sig om at tage andre mennesker i sin beskæftigelse, så skal der være orden i sagerne.
Anette Sand tager tingene fra en ende af. Først ser hun på ansættelsen af en medarbejder, ansættelsesformer, løndannelse, økonomi og personaleadministration. Nok til de første 130 sider. Herefter skal du i din nye egenskab af chef tage stilling til emner som arbejdstid, ferie og fridage, sygdom og andet fravær, og ikke mindst hvordan du selv vil være som chef, og hvilket miljø og kultur du vil have der skal være på den arbejdsplads, du har skabt. Hvordan håndterer du, hvis medarbejderen konsekvent kommer lidt for sent og går lidt for tidligt? Og hvad gør du, hvis der opstår seriøse problemer som f.eks. tyveri eller snyd, så du må skride til advarsler og måske bortvisning. Bogen tager den nye chef i hånden og giver input til en lang række af de situationer, du med garanti vil komme til at opleve som chef.
Note: Anette Sand er fast skribent i magasinet IVÆRKSÆTTEREN

"Håndbog for nye chefer", af Anette Sand, Regnskabsskolen ApS, 2011, 304 sider, www.regnskabsskolen.dk, kr. 395,- som trykt bog, kr. 365 som e-bog.

Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign