Cxense Display
Findes i: #56 (December/2010) side 29
Artikeltype: Bøger
Forfatter(e): Jesper H. Andersen
   

Det handler som regel om penge, når borgere eller virksomheder lægger sag an mod hinanden. Også her kender de fleste iværksættere problematikken: Er det nu nok penge, man mener at have til gode, til at man vil involvere en (dyr) advokat? Siden 2008 har man imidlertid selv kunnet føre en sag for domstolene, uden at involvere en advokat. I stedet får man hjælp af domstolene til at forberede sagerne. Det er stadig ikke helt ukompliceret, men nu er der kommet en lille bog fra Nyt Juridisk Forlag, der beskriver, hvordan man gør, hvis man vil “tage retten i egen hånd” (om så må sige).
Bogen beskriver hele processen, fra de grundlæggende procesregler til forberedelse af sagen, hovedforhandlingen, bevisbyrde, partsforklaringer, afhøring, appel, sagsomkostninger, mv. Læseren får herigennem en praktisk indføring i retssagens behandling, og gennemgangen er suppleret af godt med praktiske eksempler, råd og vink, og eksempler på udarbejdelse af sagens dokumenter – stævning, svarskrift, vidneførelse og procedure. (jha)

 

“Få ret”, af Christian Dahlager, Nyt Juridisk Forlag, 117 sider, kr. 198

 

Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign