Cxense Display
Findes i: #12 (April/2005) side 20
Artikeltype: Bøger
Forfatter(e): Jesper H. Andersen
   
Kender du forskellen på dine basale drømme og din essentielle drøm? Og forfølger du den rigtige? Ny bog om meningen med livet.

Flemming Christensen har en teori. En teori om, at vi alle hver især har en drøm, som får livet til at give mening. Vi ved bare ikke nødvendigvis, hvad vores drøm er, og derfor må vi lede efter den. Hvordan man gør det, kan man læse om i hans nye bog »Væk din drøm«.
Basalt set handler bogen om, hvordan man kan få et godt liv, og forskellen på et sådant og et dårligt liv, er måden man tænker på. Først skal man have styr på den basale drøm, som man ikke må forveksle med den essentielle drøm, man søger. Den basale drøm definerer Flemming Christensen som opfyldt, når man har frihed, fysisk førlighed, mental førlighed, familie, bolig og penge til at betale dine regninger med. Forhold, der er åbne for fortolkning, og som i deres opfyldelse kan forlede en til at tro, at man har fundet den essentielle drøm. Det kan blandt andet ske, hvis man har for meget af ens basale drøm, f.eks. en meget større bolig, end man har behov for, eller alt for meget tøj, som man aldrig bruger.
I arbejdet med at finde og opnå drømmen, er vi begrænset af vores talenter, instinkter, af dualiteter hvor man kun kan vælge en ting, og af de mennesker, vi er sammen med, og det bruger bogen også en god portion plads til at højne bevidstheden om.

God som indspark
»Væk din drøm« er på mange måder ikke nogen tosset bog. Dens styrke er som indspark til strukturering af tanker om vores mål her i livet, og måden at nå dem på. Spørgsmål, som mange iværksættere nok går med qua deres valg af løbebane. Om man køber teorien om »én essentiel drøm«, der skal opdages, er så en anden sag. Det er i sagens natur ikke er en højere sandhed der præsenteres, men en teori, eller måske snarere en operativ tolkning af den måde, et menneskeliv er skruet sammen på.
Og hvem siger, at der kun er én drøm pr. menneske? Er det én drøm hele livet, eller udvikler man sig? Ligger der en fast drøm, der skal opdages, eller er projektet at skabe den som en social konstruktion?  Om man føler, at denne måde at opfatte livet på er en brugbar måde, og om man køber teorien om en essentiel drøm, er nok meget individuelt. Tankerne bliver i hvert fald sat i gang.

Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign