Cxense Display
Findes i: #38 (December/2008) side 41
Artikeltype: Bøger
Forfatter(e): Jesper H. Andersen
   

Hvordan en mand som Richard Branson, englænderen bag Virgin-imperiet, får tid til at skrive bøger, forstår man dårligt. Virgin-brandet er et særsyn af en virksomhed, i og med at den går på tværs af lærebøgernes anbefalinger om at holde sig til det, man er god til – Branson er tilsyneladende god til alt lige fra at udgive plader til at drive flyselskaber, og en bunke ting ind imellem disse to yderpunkter. Herudover er han kendt som noget af en eventyrer, der bl.a. som den første i verden krydsede Stillehavet i en luftballon.
    Hans første bog var en blandet biografi, hans anden bog har undertegnede anmelder ikke læst, men den tredje som han nu er på banen med, adskiller sig fra den første ved at fokusere på Bransons forretningsfilosofi. Og den er, som allerede antydet ovenfor, temmelig ualmindelig.
    Branson er en mand, som mange iværksættere ser op til, og med rette. Selv ikke-iværksættere må få lyst til at blive en del af den fest, som Branson beskriver i sine bøger, og for iværksættere er der masser af input og inspiration til hvordan man kan drive sin forretning. Han skriver om både successer og fejltagelser i årenes løb, og glemmer ikke at nævne, at han også har prøvet at gå ned med mavesår. Det sætter glansbilledet af iværksætter-supermanden i et realistisk skær, og viser, at man ikke behøver at give op af den årsag. Branson besluttede simpelthen at åbne et pladestudie ude på landet, hvor der var frisk luft og mindre stress!
    I Bransons nye bog kommer han rundt om mennesker (han bryder sig ikke om begrebet Human Resource), om betydningen af Virgin-mærket, om at levere varen, om at lære af fejltagelser og nederlag, innovation, lederskab og om det sociale ansvar, som Branson mener, at virksomheder har.
    Selv i en alder af snart 60 år sætter Bransons tanker dagsordenen for iværksættere over hele kloden. Den skal bare sluges.

Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign