Cxense Display
Findes i: #22 (December/2006) side 45
Artikeltype: Bøger
Forfatter(e): Jesper H. Andersen
   
Alle iværksættere burde starte karrieren med at læse Keld Jensens »Forhandlingshåndbogen«.

For en aktiv iværksætter er der ikke mange dage, der ikke byder på forhandlinger – store eller små. Hvad skal varen koste, hvilke be-tingelser skal den leveres under, hvor meget skal medarbejderen have i løn, og kan han eller hun få ferie oven i din egen – ja, enhver situation, hvor du gerne vil have din vilje, hvad enten det gælder fordeling af penge, ressourcer, risici, rettigheder, kærlighed, an-svar eller muligheder. Har du ikke tidligere beskæftiget dig med forhandlingsteknik, har du ganske givet meget at lære – og meget at vinde.
Keld Jensens bog »Forhandlingshåndbogen«, der udkom sidste år, er et godt sted at begynde. Gennem fem kapitler går den tæt på de forskellige aspekter af forhandling, som man kan skærpe sin bevidsthed om, og dermed øge sin succes ved forhandlingsbord-et eller i de mange små hverdagsforhandling-er. Den fortæller om forhandlingens faser, forberedelserne, forhandlingstyper, gode og dårlige forhandlere, og følelser, tillid og kommunikation.
Bogen er let at gå tit og fyldt med eksempler. Situationerne, den beskriver, kender du sikkert allerede, og i bogen får du både overblik over hvor i forhandlings-processen du er, og anvisninger om de forskellige hand-lemuligheder, du har, hvis f.eks. modparten forsøger at genåbne en prisforhandling efter at du troede, I var
blevet enige og havde en aftale. Der er næppe den iværksætter, der ikke kunne
lære noget af dette værk.
Forfatteren har mange års forhandlings-erfaring på topniveau, og beretter, at de fleste forhandlere mister op til 42 pct. af det faktiske potentiale i deres forhandlinger. Det er 420.000 kr. pr. million du forhandler aftaler for – og det er vel nok værd at løbe efter.
 

Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign