Cxense Display
Findes i: #58 (Marts/2011) side 6
Artikeltype: Ideer
Forfatter(e): Iben F. Skjærlund
   
Ole Rich Henningsen, 40, er manden bag en gratis online service, Naboor, der skal hjælpe med at forebygge indbrud. Idéen bygger på tanken om nabohjælp, og rammen er et socialt privat netværk, hvor man trygt kan dele information uden at være bange for, at nogen kigger med.

At deltage i og drage nytte af sociale netværk indebærer som regel, at man udstiller sig selv i en eller anden grad. Naboor, derimod, er et socialt netværk, der først og fremmest handler om at sikre sig selv.
”Man kan sige, at vi har taget et socialt netværk og lavet det om til et socialt privat netværk. Idéen er, at du opretter dit eget private netværk af naboer og venner. Når du er bortrejst, opfordrer Naboor med jævne mellemrum dine naboer til at gå en runde om dit hus for at se, om alt er, som det skal være. Når det er sket, modtager du automatisk en sms. Systemet kan altså automatisere nabohjælpen, og du kan forlade dit hjem med visheden om, at nogen holder øje med din bolig,” siger Ole Rich Henningsen og fortæller, at udviklingen af idéen begyndte, da han selv boede i et kvarter, der var udsat for en stribe indbrud.
”Det var virkelig frustrerende at opleve, at den eneste mulighed var en fysisk alarm. Og det overraskede mig, at der ikke rigtig fandtes nogen alternative løsninger, heller ikke i udlandet. Det var derfor nærliggende at udvikle konceptet,” siger Ole Rich Henningsen, der har arbejdet som IT-konsulent i en årrække. Efter blot seks måneder har systemet nu flere tusinde brugere.
”Det er gået hurtigt, selvom jeg ikke har brugt meget krudt på markedsføring. Fordelen er, at der er en viral faktor forbundet med systemet. Når man opretter sig som bruger, fordrer det, at man har et netværk, så på den måde kan det spredes hurtigt,” fortæller Ole Rich Henningsen.
Naboor er baseret på en freemium-model, hvilket betyder, at servicen som udgangspunkt, er gratis for brugerne. Planen er at åbne en premium-version, hvor brugerne kan betale for ekstra funktionaliteter.
”Systemet har mange anvendelsesmuligheder i forhold til at skabe tryghed, og der er del unge kvinder, der bruger systemet som overfaldsalarm. Vi har allerede en række nye ting på bedding, som vi vil lancere løbende. Og så vil vi også gerne lancere i udlandet inden for en overskuelig fremtid,” slutter Ole Rich Henningsen.

Start et netværk i dit eget nabolag på www.naboor.dk 

Relaterede

Sådan tænder du kontakterne (1) // Hvad venter vi på? (1) // Netværk med ambitioner (1) // Sving dig i lianerne (1) // Netværkeren (1) // Frie agenter kondenserer (1) // At netværke som nystartet (1) // Netværk er nødvendigt (1) // Første First Friday (1) // Sprouter.com: Et nyt internationalt social media-site for iværksættere (1) // Din succes afhænger af dit netværk (1) // Vis mig dit netværk, og jeg skal fortælle dig, hvad du er værd (1) // Idealisten (1) // Let's do the Hub (1) // IVÆRKSÆTTEREN indgår nyt samarbejde med Dansk Iværksætter Forening (1) // DIF overtager Dansk Netværk (1) // Ny forening for vækst- og videniværksættere (1) // Sociale medier handler stadig om salg (1) // Netværk for vognmænd (1) // Nyt stærkt koncept for networking i 2012 (1) // Danmark skal have flere succesfulde iværksættere (1) // Sådan får du et lækkert design til næsten ingen penge (1) // Skal virksomheden tænkes nordisk? (1) // Husk, at du (næsten) aldrig starter fra nul (1) // They can shout: Graduateland (1) //
Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign