Cxense Display
Findes i: #56 (December/2010) side 6
Artikeltype: Ideer
Forfatter(e): Iben F. Skjærlund
   
Tobias Baunbæk, 27, og Mathias Buus Madsen, 23, vandt i foråret Venture Cup’s software-kategori med deres fildelingstjeneste Kkloud.com. Siden har de begge sat datalogi-studiet på standby for at hellige sig udviklingen af produktet. Nu lancerer de tjenesten med en stærkt forbedret funktionalitet under navnet ge.tt.


Du kender sikkert frustrationen over, at dit mail-system indimellem siger fra, når du vil sende store filer til venner, kollegaer eller kunder. Nu er der imidlertid udsigt til, at frustrationen kan vendes til fryd. Den nye gratis fildelings-tjeneste, ge.tt, giver brugeren mulighed for helt enkelt at dele filer i ubegrænset størrelse.
”ge.tt er en tjeneste, hvor man nemt kan dele filer med hinanden. Man vælger nogle filer, og med det samme er de delt. Man venter ikke på, at filerne uploades til vores servere, før de kan deles med andre. Det betyder, at filerne er tilgængelige for modtageren i samme øjeblik, som de bliver delt,” siger Tobias Baunbæk og fortsætter sin forklaring:
”Så snart man har valgt de filer man vil dele, får modtageren et link, hvorfra filerne kan downloades. Man kan sende linket til modtagerens mail, eller man kan dele filerne via Twitter, Facebook eller en blog,” siger Tobias Baunbæk, der sammen med Mathias Buus Madsen har brugt rigtig mange timer på at få den komplicerede teknologi til at se såre simpel ud.
”ge.tt er hundrede pct. webbaseret og kræver derfor ikke, at man installerer nogen form for software. Man skal blot have adgang til en helt almindelig webbrowser. Det er gratis at bruge tjenesten, men planen er at lancere en pro-version til virksomheder, der vil betale lidt for nogle ekstra services,” siger Mathias Buus Madsen.
”Vi vil gøre tjenesten kendt gennem den gratis version, som er rettet mod de sociale medier, hvor ordet kan spredes hurtigt, uden at vi bruger en masse krudt på markedsføring. Samtidig får vi på den måde værdifuld viden fra markedet, som vi kan bruge til at gøre pro-versionen endnu bedre,” siger Mathias Buus Madsen og fortæller, at pro-udgaven bl.a. får et ekstra sikkerhedslag.
”En branche, der kan få stor gavn af tjenesten, er arkitektbranchen. Arkitekter deler hundredvis af tegninger med kollegaer og kunder, og ofte må de sende usb-nøgler og cd-rommer rundt. Med ge.tt bliver det meget lettere,” siger Tobias Baunbæk.
Målet er at få én million brugere på den gratis tjeneste i løbet af relativ kort tid.
”ge.tt er baseret på Amazons hosting service. Det betyder, at når vi lancerer, så er vi verdensdækkende med ét hug. Vi ved ikke præcist, hvor vores marked er, og om produktet får pick-up i Tyskland eller USA. Men vi er sikre på, at det har et stort potentiale,” slutter Tobias Baunbæk.

Del selv dine filer på www.ge.tt

 

Relaterede

Det er mit navn... (1) // Spam internettets forbudte frugter (1) // Manden der ikke kunne lade være (1) // Hvad skal du og dit firma twitte om? (1) // De store linier i forbrugertrends (1) // Er det domænesnylteri? (1) // Planket af de store (1) // Er der penge i folks mobiloptagelser? (1) // Bamser, badeænder og bundlinje (1) // 3 bøger om søgemaskineoptimering (1) // Må man låne - måske bare lidt? (1) // Det mobile medielandskab (1) // Optimer din biograftur (1) // Bliv dus med internettet (1) // Byg bare Babelstårnet færdigt (1) // Graduateland visker grænserne ud (1) // Husk din yndlingsvin (1) // Når golfbolden ruller (1) // Minister vil ruske liv i slappe websider (1) // Husk, at du (næsten) aldrig starter fra nul (1) // They can shout: Graduateland (1) // Kan dine kunder finde dig online? (1) //
Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign